2.5 C
Botoșani
miercuri, 30 noiembrie 2022

Şoferul care a provocat trageria de la Orăşeni Deal riscă între 2 şi 7 ani de închisoare

accident oraseni (9)

Poliţiştii botoşăneni aşteaptă să vadă cum va evolua starea de sănătate a şoferului care a provocat accidentul rutier de sâmbătă, de la Orăşeni Deal, în urma căruia două persoane au decedat şi alte patru au fost rănite. Anchetatorii susţin că şoferul este încadrat deocamdată la omor din culpă la care s-ar putea adăuga vătămare corporală gravă.

O anchetă în acest caz a fost demarată imediat după producerea tragediei dar starea gravă de sănătate a victimelor nu le-a permis poliţiştilor să le audieze. După accidentul de sâmbătă, două persoane au decedat, alte două au fost transportate la Iaşi în timp ce şoferii din Audi şi Logan au rămas internaţi la Botoşani.

Potrivit poliţiştilor, şoferul autoturismului Audi este cercetat penal pentru ucidere din culpă, urmând ca procurorul de caz să sesize instanţa. “În prezent se fac cercetări pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală. Când va fi apt, şoferul vinovat de producerea accidentului va fi audiat. Aşteptăm să vedem câte zile de îngrijire medicală vor avea victimele. Dacă vor avea peste 90 de zile şi vor depune plângere, şoferul va fi cercetat şi pentru vătămare corporală gravă. În funcţie de numărul zile se va stabili încadrarea şi ulterior dosarul va trimis către Parchet”, a precizat Ionuţ Apostol, purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliţiei Rutiere Botoşani.

Tânărul în vârstă de 27 de ani care a provocat accidentul rutier de sâmbătă riscă să fie condamnat la o pedeapsă cuprinsă între 2 şi 7 ani de închisoare.

Reamintim că sâmbătă la amiază, pe raza localităţii Orăşeni Deal s-a produs un cumplit accident soldat cu două persoane decedate şi patru rănite. Şoferul unui autoturism Audi A6 care venea dinspre Cristeşti, nu a respectat indicatorul STOP şi a intrat cu viteză foarte mare în intersecţia cu drumul judeţean către Vorona. Autoturismul Audi s-a izbit violent de un Logan care circula pe drumul cu prioritate iar în urma impactului celor două maşini s-au transformat într-un morman de fier vechi, două persoane au murit la scurt timp, alte două victime au ajuns la Iaşi iar şoferii din Audi şi Logan au rămas internaţi în Spitalul Judeţean Botoşani. Cel două persoane decedate erau soţ şi soţie iar în urma tragediei, doi copii au rămas orfani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA