20.5 C
Botoșani
marți, 21 mai 2024

Șoferițele mai disciplinate în trafic decât bărbații. Număr record de sancțiuni aplicate de polițiștii botoșăneni

Polițiștii botoșăneni au aplicat în primele nouă luni ale anului  31. 490 de sancțiuni contraveționale pe linie rutieră. Dintre acestea, 4578 de sancțiuni au fost aplicate femeilor, în timp ce bărbaților au fost aplicate 26.912 sancțiuni contravenționale.

Prezent în această dimineață într-o întâlnire la Instituția Prefectului, Teodor Orhei, comisar șef de poliție, a prezentat o serie de date referitoare la situația din trafic, din județul Botoșani.  Așa cum era de așteptat, principala cauză pentru care au fost aplicate aceste sancțiuni este depășirea  vitezei de deplasare. „Pe grupe de vârstă avem 16- 17 ani, 40 de sancțiuni, 18 -20 ani  2247 de sancțiuni, 21-30 ani 8860 de  sancțiuni, 31- 50 ani 13.220 de sancțiuni, 51- 70 ani, 6477 de sancțiuni, peste 70 de ani 646 sancțiuni. Principala cauză care a fost combătută, viteza de deplasare, 14.467 sanțiuni contravenționale, conducere sub influența alcoolului, 211 cazuri, conducere sub influența substanțelor psihoactive, 13 cazuri din 120 de testări cu Drugtest.” a spus Teodor Orhei.

24 de accidente produse de începători

Acesta a mai prezentat și o statistică a numărului de accidente produse de începători în primele nouă luni ale anului. „Avem un număr de 24 de accidente, cele mai multe sunt produse în municipiul Botoșani, cinci evenimente, patru în municpiul Dorohoi, două în Darabani, două în Flămânzi și mai sunt localități cu câte unul. Pe primul loc la numărul de accidente produse de începători avem viteza, opt cazuri, alte preocupări în timpul condusului, neacordare prioritate vehicule, nerespectarea păstrarea distanței între vehicule, depășiri neregulamentare, neasigurarea schimbării direcției de mers și circulația pe sens opus. Observăm din categoria abaterilor, care sunt cele principale. Din totalul de 24 de accidente, cinci au fost grave și 19 au fost ușoare.” a mai spus comisarul șef.

Acesta a făcut un apel la instructorii auto prezenți la discuții, ca orice suspiciune de consum de substanțe psihoactive sau alcool de către elevii acestora, să fie adusă la cunoștință polițiștilor.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMA ORA