12.9 C
Botoșani
vineri, 24 martie 2023

Șoferii din s-ar putea confrunta cu noi scumpiri ale polițelor auto RCA

Probabilitatea vine după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras autorizația societății de asigurări Euroins, cel mai mare jucător din piață, cu peste 2,5 milioane de clienți, companie care și ținea tarifele jos, comparativ cu alți jucători din piață.

La un an de la ultimul faliment din asigurări, cel al City Insurance, polițele RCA se scumpiseră cu peste 40%. Drept urmare, o scumpire este de așteptat și după acest nou faliment. În acest context, Autoritatea de Supraveghere Financiară ia în calcul plafonarea tarifelor RCA pe o perioadă determinată. Alt scenariu ar putea fi o nouă majorare a contribuțiilor virate de companiile de asigurări la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), entitatea care plătește daunele păgubiților rămași în urma falimentelor de asigurări.

„În urma analizei efectuate de Autoritatea de Supraveghere Financiară, urmează să transmitem propunerile de soluționare către Ministerul de Finanțe, pentru înaintarea la nivelul Guvernului”, a declarat pentru Economedia Daniel Apostol, purtător de cuvânt al ASF.

Citește mai mult pe Economedia.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA