23.9 C
Botoșani
marți, 25 iunie 2024

Şoferii ar putea rămâne fără mașini dacă sunt prinși că circulă fără talonul de înmatriculare sau fără ITP valid

Şoferii ar putea rămâne fără mașini dacă sunt prinși că circulă fără talonul de înmatriculare sau fără inspecția tehnică validă. Și cei care merg cu o viteză mai mare de 100 de kilometri peste limita admisă ar putea rămâne fără mașină. Asta prevede un proiect depus în Parlament. 

Vitezomanii ar putea să rămână fără mașini, măsura s-ar aplica celor care depășesc cu 100 de kilometri limita de viteză. Proiectul de lege are mari vicii de constituționalitate atrag atenția avocații.

„Inițiativa este bună în sensul de a înăspri sancțiunile și de a descuraja comportamente pe care le-am văzut în ultimul timp, de a nesocoti nu numai legea, ci și viața altor participanți la trafic”, a afirmat Artin Sarchizian, avocat. Șoferii văd cu ochi buni această posibilă modificare.

În cel puțin 2 ani vor fi readuse radarele fixe pe șosele și camere care vor detecta șoferii agresivi în trafic, cei care au mașinile neverificate tehnic sau chiar au un istoric judiciar. Un astfel de sistem va fi montat și în București. 500 de camere video și 300 de radare fixe vor fi montate pe drumurile naționale din România.

Proiectul de lege care va da posibilitatea confiscării mașinilor va intra pentru început în dezbaterea Senatului și după va merge în Camera Deputaților pentru votul final.

Sursa: REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA