25.6 C
Botoșani
duminică, 28 mai 2023

Şoferi lăsaţi fără permis din cauza alcoolului

etilotest

La data de 13.12.2014, în jurul orei 13.00, în zona intersecţiei tip sens giratoriu dintre strada Sucevei şi aleea de acces într-un hypermarket, a fost depistat  B. V. de 63 ani, din comuna Curteşti, judeţul Botoşani, despre care s-a stabilit că în timp ce conducea un autoturism pe artera menţionată, a intrat în coliziune cu un indicator rutier.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,92 mg/l alcool în aerul expirat; a fost condus la Spitalul Judeţean Botoşani, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 14.12.2014, în jurul orei 02.40, a fost depistat în trafic,  în timp ce  conducea un autoturism pe strada Uricani din oraşul Flămânzi, A. A. de 24 ani, din localitate.

Tânărul, posesor permis de conducere din anul 2013, a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauze se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii  infracţiunii  de  conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA