29.5 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

Şoferi în vârstă de 21 de ani, prinşi în stare de ebrietate

etilotest

La data de 01.02.2015, în jurul orei 00.25, a fost oprit în trafic, pe strada Victoriei din municipiul Botoșani, un autoturism condus de P. C. de 21 ani, din municipiu. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 01.02.2015, în jurul orei 04.15, a fost oprit în trafic, pe Bulevardul Mihai Eminescu din municipiul Botoșani, un autoturism înmatriculat în Bulgaria, condus de L. D. de 21 ani, din satul Huțani, comuna Vlădeni, județul Botoșani. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cei doi tineri au fost conduşi la Spitalul Județean Botoșani, unde le-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauze s-au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA