0.7 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Şoferi în stare avansată de ebrietate prinşi de poliţişti

etilotest

În noaptea de 25/26.10.2014, în jurul orei 00.10, a fost oprit în trafic, pe DJ 282, în localitatea Hănești, un autoturism având aplicate plăcuţe cu numere de înmatriculare străine, condus de un bărbat de 36 ani, din orașul Săveni.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat; ulterior testării, conducătorul auto a refuzat deplasarea la o unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

La data de 25.10.2014, în jurul orei 22.50, a fost depistat în trafic, pe DJ 282, în satul Buimăceni, comuna Albeşti, judeţul Botoşani, un autoturism condus de un bărbat de 33 ani, din satul Păsăteni, comuna Truşeşti, județul Botoşani.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur în aerul expirat; ulterior i-au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA