0.8 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Şoferi sancţionaţi pentru că nu au acordat prioritate ambulanţei GALERIE FOTO

politisti, ambulanta, sofer

Trei echipaje ale politiei impreuna cu o ambulanta, aflata cu semnalele acustice si luminoase in functiune, au simulat,astazi, o misiune prin oras si pe drumul Botosani-Suceava. In salvare s-a aflat ambulantierul, in spate asistentul, iar pe scaunul din dreapta s-a aflat un ofiter.

In spatele ambulantei au circulat masinile Politiei Rutiere. Pe traseu oamenii legii au dat peste doi soferi care nu au dat prioritate ambulantei, drept pentru care acestia s-au ales cu permisul suspendat si amenda.

„Din pacate, intalnim conducatori auto care ignora semnalele acustice si luminoase ale ambulantei.Cei care au fost opriti pentru abateri vor suporta o sanctiune de 390 de lei si suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 30 de zile”, a spus Andi Barbacaru, ofiter Politia Rutiera Botosani.

Actiunea Politiei cu Ambulanta a durat mai bine de o ora. Astfel de evenimente de preventie urmeaza sa fie organizate si in perioada urmatoare.

Important este ca participantii la trafic sa respecte legea si sa acorde prioritate ambulantelor aflate in misiune cu semnalele acustice si luminoase in functiune. Din pacate, sunt si cei care ignora acest lucru, iar din vina lor se produc adevarate tragedii. La Botosani, in luna martie, soferul unei ambulante si-a pierdut viata, dupa ce soferul unui Tir a ignorat semnul STOP, a patruns in intersectie si s-a izbit violent in salvarea care mergea in misiune si avea semnalele acustice si luminoase in functiune.

politisti sofer politisti rutiera politie ambulanta politie ambulanta 112 ambulanta trafic

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA