4.2 C
Botoșani
sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Șofer urmărit doi kilometri și încătușat de polițiști. Era beat și a făcut scandal

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza comunei Tudora, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism, însă, conducătorul acestuia și-a continuat deplasarea.

S-a procedat la urmărirea acestuia cu autospeciala de poliție având semnalele acustice și luminoase în funcțiune, pe o distanță de 2 kilometri, când s-a reușit interceptarea în trafic.

Conducătorul auto a declarat faptul că nu are asupra sa documentele personale sau ale autovehiculului și nu a cooperat cu organele de poliție, în vederea stabilirii identității.

Mai mult de atât, acesta a avut un comportament recalcitrant, impunându-se imobilizarea sa și conducerea la sediul poliției.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit identitatea conducătorului auto în persoana unui tânăr de 30 de ani, din comuna Tudora.

Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest valoarea rezultată fiind de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. Precizăm faptul că, de la interceptarea în trafic și până la momentul conducerii la sediul poliției a conducătorului auto, la fața locului a fost prezentă și sora acestuia, care a provocat scandal și a încercat să-i împiedice pe polițiști să-și îndeplinească atribuțiile de serviciu, motiv pentru care, față de aceasta, s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 4.000 de lei, conform Legii 61/1990”, spun reprezentanții IPJ Botoșani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA