23.1 C
Botoșani
miercuri, 31 mai 2023

Social democraţii pregătesc schimbarea vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean Botoşani

cjbt sorescu,turcanu,achitei

După ce au schimbat majoritatea în Consiliul Local, social democraţii se pregătesc să schimbe acum şi majoritatea în Consiliul Judeţean. Reprezentanţii PSD au depus deja un proiect la Consiliul Judeţean.

Gheorghe Sorescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, spune că deocamdată social democraţii nu au majoritate iar proiectul lor nu va avea sorţi de izbândă. În schimb, Gheorghe Sorescu este deranjat de ultimele declaraţii ale primarului Portariuc.

„Înţeleg că are numai 16 semnături din care rămân doar 15 pentru că un consilier şi-a retras semnătura. Numărul minim de voturi este de 17. Dacă dumnealor spun că au vreo 20, patru nu au semnat, au depus 16… Rămâne de văzut. Am văzut o remarcă a domnului Portariuc că vrea să pună doi vicepreşedinţi serioşi. Asta înseamnă că noi sunte neserioşi? Măcar să se uite că am şi în barbă fire de păr alb. Aprecieri de genul ăsta permit să le facă altcineva dar nici într-un caz Ovidiu Portariuc”, a spus Gheorghe Sorescu.

Enervat de ultimele declaraţii ale lui Portariuc este şi celălalt vicepreşedinte CJ. Cristian Achiţei i-a răspuns în aceeaşi notă.

„Tovarăşul Portariuc vorbeşte acum de o nouă majoritate responsabilă. Să înţeleg că unii dintre consilierii judeţeni care sunt în actuala majoritate ar fi iresponsabili iar de mâine vor deveni responsabili? În Alianţa Creştin Liberală, la nivelul Consiliului Judeţean, avem o majoritate formată din consilieri judeţeni responsabili, care cred în valorile de dreapta şi pe care îi rog să fie foarte atenţi la ceea ce face PSD. PSD-ul nu fac decât să ne incite şi să ne certăm între noi. Au acţionat în Consiliul Local Botoşani la nivel PDL iar la Consiliul Judeţean, la nivel PNL. Este un joc pervers care îl fac special. Vor să ne certăm între noi. Eu cred în unitatea ACL şi cred că peste douăluni Klaus Iohannis va fi preşedintele României. Îi rog pe toţi consilierii locali şi judeţeni să fie foarte atenţi la jocul pervers al PSD-ului”, a precizat Cristian Achiţei.

În momentul de faţă, PSD-ul are nouă voturi, plus cele două de la PP-DD. Proiectul a fost depus la CJ a mai fost semnat de Luiza Alexandru, Dumitraşcu, Zmău, Tacu şi Tupiluş.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA