26.6 C
Botoșani
miercuri, 31 mai 2023

Soarta managerului Spitalului Mavromati va fi decisă de președintele Consiliului Județean

Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean, va decide dacă Livia Mihalache se întoarce la conducerea Spitalului Județean Mavromati, dacă rămâne Radu Malancea sau dacă va fi numit un alt manager.

Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Botoșani, medicul Radu Malancea rămâne la conducerea spitalului iar după ieșirea din Starea de Alertă se va lua o decizie.

Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean care are în subordine Spitalul Județean Mavromati, spune că în privința managerului decizia aparține exclusiv președintelui Costică Macaleți.

„În momentul acesta este Stare de Alertă, este un ordin de ministru. Conform legii aprobate în Parlament, numirea, suspendarea sau destituirea șefilor spitalelor județene aparține președintelui Consiliului Județean. După ce se termină cu Starea de Alertă va lua o decizie. Probabil, domnul președinte va găsi soluția cea mai bună pentru Spitalul Județean și pentru calitatea actului medical. Decizia de numire a managerului este atributul președintelui Consiliului Județean”, a spus Dorin Birta.

Mai mulți medici din Spitalul Județean și-au exprimat susținerea pentru Radu Malancea și au solicitat conducerii Consiliului Județean să-l mențină în funcție.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA