-1.1 C
Botoșani
vineri, 9 decembrie 2022

Situatie critica la Spitalul Judetean de Urgenta

News In momentul de fata, cea mai mare unitate medicala din judetul Botosani se afla intr-o situatie financiara disperata. Sumele alocate de Casa de Sanatate nu acopera cheltuielile Spitalului Judetean de Urgenta pentru ca este cu 13 la suta mai mic decat cel care ar trebui sa permita desfasurarea in bune conditii a activitatii medicale.

Banii distribuiti spitalului sunt suficenti doar pentru plata salariilor celor 2.200 de angajati care lucreaza in unitatea spitaliceasca. De aceea, managerul spitalului, Viorel Iliuta a mers la Bucuresti, la Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Sanatate pentru a cere suplimentarea fondurilor.

"Am explicat situatia spitalului si sper sa obtinem un sprijin mai consistent in asa fel incat sa putem desfasura activitatea. 

Bugetul cu care functionam in primele trei luni ale anului 2014 este media ultimelor 12 luni ale lui 2013 si este insuficient.  

Acum asiguram undeva la 86% din necesar, iar diferenta se acopera prin credit furnizor. 

Facem comenzi si o sa le onoram candva. Situatia este una tragica. Spitalul produce, cel putin in relatia cu Casa, venituri care acopera cu putin salariile, si nu vorbim de tichete de masa', a spus Viorel Iliuta, manager Spitalul Judetean de Urgenta.

Contractul cu Casa Judetean de Sanatate pentru bugetul din acest an se va semna cel mai probabil in luna aprilie. 

Atunci, sefii unitatii medicale trebuie sa solicite sumele necesare pentru ca spitalui sa poata functiona in conditii optime.

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

90 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA