23.4 C
Botoșani
joi, 18 august 2022

Situația vaccinărilor anti COVID-19 va fi făcută săptămânal și nu în fiecare zi cum era până acum

Bilanțul vaccinărilor anti-COVID va fi raportat săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică, începând de săptămâna viitoare, anunță, joi, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea (CNCAV).

Până acum, raportarea era făcută zilnic de CNCAV.

Decizia a fost luată „având în vedere dinamica pandemiei pe teritoriul României și ținând cont de contextul general actual, odată cu asigurarea tranziției activității Comitetului Național de Coordonare a Activităților către Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății desfășurat prin cabinetele medicilor de familie”.

„Săptămâna aceasta este ultima în care datele despre vaccinarea împotriva COVID-19 se realizează zilnic. Începând de luni, 14 martie a.c., datele privind vaccinarea persoanelor din România vor fi comunicate săptămânal de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Această măsură face parte din Planul tranziției activității de vaccinare împotriva COVID-19 de tip campanie către Programul Național de Vaccinare al Ministerului Sănătății. Se vor asigura în continuare operațiunile logistice și de depozitare și se va urmări identificarea celor mai bune soluții de trecere la Ministerul Sănătății a responsabilității privind vaccinarea populației împotriva COVID-19”, se arată în comunicatul CNCAV.

Sursa: G4Media.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA