Situaţia financiară a Spitalului Judeţean Botoşani este la pământ iar managerul vrea firmă de pază

0
465

spital cartele acces (5)

Managerul Spitalului Judeţean Mavromati Botoşani vrea să angajeze o firmă de pază şi să cheltuiască câteva miliarde de lei vechi pe an. El a invocat faptul că firma de pază este necesară pentru a proteja personalul medical din Spitalul Judeţean Mavromati.

Situaţia financiară a celui mai mare spital din judeţul Botoşani nu s-a îmbunătăţit considerabil în ultima perioadă, pacienţii sunt trimişi în continuare să-şi cumpere medicamente iar lucrurile nu funcţionează aşa cum ar trebui. Cu toate acestea, managerul unităţii medicale s-a gândit să mai facă o cheltuială suplimentară şi să angajeze o firmă de pază. Asta ar însemna cheltuieli de peste 100 de milioane de lei vechi lunar.

“Nu am un serviciu de paza de calitate si trebuie cumva sa le asigur securitate la personalul medical. Vreau sa aduc un serviciu de paza de calitate, sa pun un responsabil care sa monitorizeze acest serviciu de paza si sa poata interveni in momentul in care apare un incident”, a spus Corneliu Mihai, manager Spitalul Judetean de Urgenta.

Spitalul a renuntat la serviciile unei firme private pentru a face economii in buget in urma cu mai bine de doi ani. Managerul unitatii la acea vreme, Gheorghe Damian, a transferat pe posturile de paznici, angajati din unitate.