28.4 C
Botoșani
vineri, 12 iulie 2024

Sistem antigrindină pentru Botoșani

Realizarea sistemului antigrindină care să deservească județul Botoșani intră în linie dreaptă. Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor a finalizat licitația pentru realizarea punctelor de lansare a rachetelor antigrindină. Mai mult, firma care a câștigat licitația a realizat proiectele tehnice, iar în prezent a depus solicitările necesare pentru autorizarea construirii acestora, care se va face în următoarele luni.

„Fenomenele meteo extreme afectează grav agricultorii din județul Botoșani, iar combaterea căderii grindinei poate diminua substanțial pierderile fermierilor. În urma demersurilor făcute de echipa PSD Botoșani, Guvernul României a aprobat înființarea a 12 puncte de lansare a rachetelor antigrindină care să apere întreaga zonă arabilă a județului nostru, adică peste 250 de mii de hectare. În perioada imediat următoare, va începe construirea acestor puncte de lansare”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani și al organizației PSD Botoșani.

La licitație s-au depus oferte pentru 8 din cele 12 puncte ce vor fi realizate. Aceste prime 8 puncte de lansare vor fi construite în comunele Roma, Havârna, Corlăteni, Ungureni, Gorbănești, Hănești, Durnești și Avrămeni. Pentru celelalte 4 puncte de lansare de la Albești, Copălău, Curtești și Văculești, licitația va fi reluată.

„Pe lângă protejarea culturilor, prin realizarea acestor puncte de lansare a rachetelor antigrindină se vor crea și noi locuri de muncă în județ, câte 9 pe fiecare punct. Vorbim, deci, de 108 locuri de muncă noi. Așa înțelegem noi dezvoltarea județului!”, a conchis Doina Federovici.

În paralel cu construirea punctelor de lansare a rachetelor antigrindină, reprezentanții Unității de combatere a căderilor de grindină – Moldova 1 – Iași, vor realiza recrutarea, instruirea și angajarea personalului.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA