20.6 C
Botoșani
luni, 15 aprilie 2024

Singurul liberal care face opoziție în Botoșani, dă de pământ cu Macaleți

Deputatul Cristian Achiței, fost vicepreședinte al Consiliului Județean, este singurul liberal din conducerea PNL Botoșani care mai face opoziție. Dacă alții vorbesc de problemele ucrainenilor, ungurilor și chestiuni care nu au legătură cu Botoșaniul, Achiței insistă pentru asfaltarea drumurilor județene.

Într-o postare pe pagina personală de facebook, Cristian Achiței a făcut referire la lipsa de implicare a Consiliului Județean, condus de Costică Macaleți, pentru asfaltarea drumurilor județene. Deputatul liberal îi acuză pe șefii CJ-ului de incompetență și lipsă de implicare.

Redăm mai jos reacția deputatului Achiței cu privire la activitatea Consiliului Județean:

„Am spus public în repetate rânduri că pesediştii care conduc Consiliul Judeţean Botoşani nu au nici un fel de viziune privind infrastructura rutieră a judeţului, plutind în derivă într-un habarnism generalizat şi aşteptând ca lucrurile să se rezolve miraculos de la sine, fără implicarea lor. Mi s-a replicat de către unii lideri ai PSD că sunt doar atacuri politice şi că în realitate lucrurile se mişcă în direcţia corectă şi chiar într-un ritm susţinut.

Din păcate pentru noi toţi, pentru botoşăneni, dincolo de orice abordare politică a subiectului, conducerea executivă PSD a CJ şi majoritatea roşie din consiliu chiar n-au habar despre ce ar trebui să facă pentru a îmbunătăţi starea drumurilor judeţene. Pierdem timp extrem de preţios, ceea ce afectează şi va continua să afecteze ani la rând dezvoltarea economică a Botoşanilor şi confortul locuitorilor judeţului.

Nepriceperea de-a dreptul jenantă a pesediştilor este demonstrată cu vârf şi îndesat de ultima referire publică a preşedintelui PSD al CJ la soarta mai multor drumuri botoşănene. Amestecând haotic fel de fel de aşa-zise planuri privind, citez, „drumurile pietruite botoşănene”, tovarăşul Costică Macaleţi declară public că la rectificarea de buget din luna iulie are de gând să aloce fonduri pentru studii care să îl lămurească în privinţa soluţiilor cele mai potrivite privind aceste drumuri. Ce înseamnă asta? Nimic altceva decât recunoaşterea publică a faptului că întregul mandat de patru ani este compromis în această privinţă. Dacă la jumătatea mandatului abia te trezeşti să iniţiezi procedura pentru viitoare studii, care să-ţi spună ce ai de făcut, atunci lucrările propriu-zise vor fi făcute la Sfântu-Aşteaptă, atât de drag pesediştilor.

După ce a ratat în multe privinţe finanţarea lucrărilor prin PNDL II, unde ar fi putut fi prinse pentru modernizare sau reabilitare mult mai multe drumuri, preşedintele CJ vorbeşte acum despre PNDL III, despre care nu ştie nimeni absolut nimic şi care, foarte probabil, nici nu va exista vreodată. Dacă nu merge aşa, se au în vedere, cică, alte enigmatice, citez din nou, „viitoare forme de finanţare guvernamentală”, pesediştii continuând să fugă ca dracul de tămâie de oportunităţile reale de a atrage finanţări din fonduri europene.

După care ni se îndrugă verzi şi uscate despre câteva drumuri judeţene, pietruite şi asfaltate laolaltă, pentru care s-ar avea în vedere fel de fel de „soluţii”, care mai de care mai ciudate şi nerealiste. Suntem anunţaţi că urmează să se toarne asfalt spre Havârna, probabil din cauză că mai-marii PSD vor să se bage din nou în seamă la apropiatele zile ale comunei respective, promiţând marea cu sarea şi nefăcând nimic. Drumul de la Dumeni la Darabani ar urma să fie inclus în nu ştiu ce program de investiţii, la fel ca şi „o diferenţă dintre Viişoara şi Coţuşca”. Ce înseamnă asta din punctul de vedere al realizării efective a lucrărilor, câţi kilometri de drum vor intra efectiv în lucru şi ce anume se va întâmpla cu ei, când vor începe şi când ar trebui să fie finalizate lucrările sunt tot atâtea necunoscute asupra cărora, în stil propriu, pesediştii nu ne spun absolut nimic. Doar „se va face” şi „va fi bine, ca să nu fie rău”, ca de obicei. La fel cum nu se înţelege absolut nimic din presupusa viziune referitoare la drumuri judeţene care ar trebui „reconsiderate”, băgându-ne pe toţi în ceaţă.

Nici în privinţa proiectelor presupuse a fi în derulare lucrurile nu sunt deloc mai clare. După ce, la începutul anului, pesediştii se băteau cu cărămida-n piept că vor asfalta drumul de la Prăjeni, mai nou aflăm că, dimpotrivă, acesta nu se va face. Iar licitaţiile pentru drumul strategic se amână, cu sau fără motive temeinice, săptămâni sau chiar luni în şir, timp în care lucrările ar fi putut demara şi s-ar fi putut derula fără probleme dacă mai-marii PSD chiar ar fi dorit şi s-ar fi priceput să facă acest lucru.

Eu unul, ca inginer de drumuri şi om cu ani de zile de experienţă în administraţie, declar răspicat că băieţii ăştia nu pricep absolut nimic din tot ceea ce ar trebui să facă cu drumurile judeţene. Şi spun asta plecând de la premisa că pesediştii din fruntea CJ chiar vor să facă ceva la acest capitol. Mă tem, însă, că nu e vorba de aşa ceva, ci doar de obişnuitele perdele de fum propagandistice în spatele cărora nu se întâmplă niciodată nimic concret. Sau, în cel mai bun caz, este vorba de o amânare cinică a lucrărilor spre anii electorali”.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA