1.8 C
Botoșani
joi, 2 februarie 2023

Sindicaliştii din sănătate ameninţă cu noi proteste

protestsanatate3

Liderii sindicali din sistemul sanitar sunt nemultumiti de modul cum au decurs negocierile cu guvernantii si se gandesc serios sa reia actiunile de protest.

Acestia nu accepta oferta de crestere a salariilor in doua transe doar pentru cei cu venituri mai mici de 1.500 de lei si da Guvernului doua luni pentru a gasi solutii de crestere a remuneratiilor tuturor angajatilor. Liderii sindicali au cerut cresterea salariilor din sanatate cu 10%, deblocarea posturilor si un contract colectiv de munca in sectorul sanitar.

„Noi ca si sindicate de baza din tara am spus ca este inacceptabil si ca acest lucru trebuie sa se explice din nou celor trei ministere ca nu suntem de acord si ca vom relua protestele.

In afara de aceasta protestele noastre mai aveau in vedere deblocarea posturilor in sistemul de sanatate, ceea ce a ramas inca la nivel de promisiune si nu ne-a convenit. Dupa discutii la Ministerul Sanatatii, la Ministerul de Finante si la Ministerul Muncii s-au facut niste promisiuni care pentru noi cei din teritoriu nu au fost absolut deloc satisfacatoare. Noi am cerut marirea salariului cu 10% pentru toti angajatii incepand cu luna iulie, iar dupa negocieri s-a ajuns la concluzia sa se dea 5% pentru o parte din salariati adica cei cu salarii sub 1.500 de lei incepand cu luna decembrie si in martie sa mai ofere inca 5%, lucru pe care noi ca si sindicate de baza am spus ca este inacceptabil”, a declarat Octavian Dumitru, lider Sindicatul Sanitas.

Va reamintim ca in ultima saptamana din luna iunie, sindicalistii Sanitas au declansat protestele in Capitala, actiuni la care au participat si membrii din Botosani.Protestele din sanatate vor fi reluate in toamna, daca pana atunci oficialii de la nivel central nu vor gasi solutii pentru rezolvarea doleantelor angajatilor din sistemul sanitar.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA