16.4 C
Botoșani
vineri, 14 iunie 2024

Sindicaliștii de la Urban Serv au fost chemați la discuții la Prefectură

Urmare unei adrese trimise de către Cristian Sadovei, liderul sindical Urban Serv, în care au fost schiţate mai multe nemulţumiri ale salariaţilor operatorului de salubrizare, prefectul Dan Şlincu a organizat o şedinţă în cursul zilei de azi.

La întrunire au participat reprezentanţi ai structurilor sindicale, ai Consiliului de Administraţie Urban Serv, conducerea operatorului de salubrizare și membri ai serviciilor din cadrul primăriei botoşănene şi din aparatul de specialitate al Instituţiei Prefectului.

Principalele nemulţumiri au plecat de la faptul că operatorul de salubrizare ar putea rămâne fără principalul obiect de activitate, odată cu încetarea contractului de prestări servicii.

„În această situaţie, există o mare problemă, anume cea că 120 de salariați din cadrul societății noastre, din cei 280, ar putea rămâne fără locuri de muncă”, a susţinut Bogdan Buhăianu, directorul Urban Serv.

Prezent la discuţii a fost şi viceprimarul municipiului, Cosmin Andrei, care a arătat că în toată această chestiune, decizia suverană aparţine şi principalului acţionar al operatorului de salubrizare, anume Consiliul Local. Iar problema va fi analizată în următoarea şedinţă de consiliu, unde pe ordinea de zi vor fi supuse dezbaterilor două astfel de proiecte de hotărâre, adică una despre prelungirea contractului de salubrizare cu actualul operator iar o alta, despre modalitatea de delegare a gestiunii.

„În acest sens, am inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local care prevede delegarea directă a serviciului de salubrizare către societatea Urban Serv, cu acționar majoritar CL”, a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

În consecinţă, „aşteptăm ca autorităţile deliberative să ne transmită hotărârea Consiliului Local pentru a fi analizată în vederea acordării avizului de legalitate”, a conchis prefectul Dan Şlincu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA