Simptome ale atacului cerebral pe care oamenii le ignoră

0
444

upu spital judetean (2)

Atacul cerebral, cunoscut și sub denumirea de accident vascular cerebral (AVC), este a treia cauză de mortalitate la nivel mondial, după bolile cardiovasculare și cancer. Organizația Mondială a Sănătății susține că, până în anul 2030, atacul cerebral va surclasa celelalte două afecțiuni.

AVC se produce în două situații: atunci când creierul nu mai este alimentat cu sânge în mod corespunzător și astfel nu mai primește oxigen sau atunci când are loc o hemoragie cerebrală. Pe lângă simptomele specifice, există o serie de simptome ale atacului cerebral pe care oamenii le confundă și, prin urmare, le ignoră. Află, din rândurile următoare, care sunt simptomele ușor de confundat ale AVC.

Probleme de vedere
Persoanele care au fost victimele unui atac cerebral se vor confrunta cu tulburări de vedere precum vedere neclară sau dublă sau chiar pierderea completă a acuității vizuale la unul din ochi. Sincer acum, câte dintre noi s-ar gândi că tocmai au avut de-a face cu un AVC dacă ar începe să vadă neclar?

Amețeli și grețuri

Sunt unele dintre cele mai frecvente simptome ale atacului cerebral și, totodată, unele dintre cel mai ușor de confundat. De ce să te gândești că tocmai ai suferit un AVC când ai putea să te gândești că te confrunți cu o problemă digestivă sau, pur și simplu, cu oboseala accentuată?

Durere accentuată
Durerea accentuată nu poate fi considerată simptom specific accidentului vascular cerebral decât în situația în care aceasta este vie și apare spontan în brațe, picioare, degete sau în regiunea feței.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET