22.5 C
Botoșani
joi, 11 august 2022

Şi-au mărit salariile şi acum vor să crească taxele şi impozitele cu 18% în Botoşani. Flutur: Această creştere nu ne permite mai nimic, este undeva la 30% din nevoile noastre

2018 se anunţă încă un an fără realizări notabile ale Primăriei municipiul Botoşani, la fel cum a fost 2017 şi la fel cum a fost din 2012 şi până acum. Principala grijă a primarului Flutur şi a şefilor din Primăria Botoşani este cum să-şi asigure lefurile majorate semnificativ în cursul acestui an.
Bugetul municipiului Botoşani în 2018 se anunţă a fi cel mai mic din ultimul deceniu şi asta din cauza unor măsuri luate de guvern care afectează toate autorităţile locale din ţară. Cum salariile în Primăria Botoşani au crescut enorm de mult în acest an iar veniturile scad, 2018 se anunţă un an în care nu se va face nimic în municipiu şi este puţin probabil să se termine lucrările începute. Primarul Flutur vrea să majoreze taxele şi impozitele locale cu 18% dar tot nu ar fi suficient pentru a asigura lefurile sutelor de oameni care plimbă hârtiile prin primărie.

„Este una dintre cele mai mari provocări pe care eu personal, ca om de administraţie, am trăit-o, şi eu, şi colegii mei din primărie care se ocupă de buget. Încercăm să găsim soluţii de salvare, să putem funcţiona măcar în cursul anului viitor şi, de ce nu, acelaşi lucru ar trebui să ne gândim şi pe anii 2019, 2020. Am făcut nişte calcule în timp cu colegii de la Asociaţia Municipiilor şi sunt pierderi extraordinar de mari, în cel mai bun caz pierdem 40% din aceste venituri.

Am încercat şi am făcut tot felul de simulări pe taxele şi impozitele locale de la varianta actuală şi mergând până la limita maximă permisă de lege a acestor taxe şi impozite şi într-o discuţie cu domnii consilieri le-am prezentat o formulă nici măcar de mijloc, ci din partea a doua a clasamentului, o formulă de a stabili taxele şi impozitele pe 2018 care nu ne acoperă nici măcar la jumătate nevoile pe care le avem, dar am încercat să ţinem cont şi de situaţia concretă din teren, a cetăţenilor care au o situaţie materială mult mai precară decât cetăţeni din alte oraşe şi municipii din România.

Propunerea prezentată, care va fi sau nu adoptată de Consiliul Local, în urma unei dezbateri publice, este să facem o creştere a taxelor şi impozitelor locale cu 18 procente. Această creştere nu ne permite mai nimic, este undeva la 30% din nevoile noastre”, a precizat primarul Cătălin Flutur.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA