29.5 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

Sfâşietor! O bătrână bolnavă de cancer şi singură pe lume, ţinută în spital pentru că nu are cine să o îngrijească acasă

spital personal medical

Bolnavii de cancer se lupta cu boala si cu singuratatea. Este cazul unei batrane de 75 de ani din judetul Botosani, aflata in stadiu terminal de cancer colorectal care zace in spital de mai bine de o saptamana. Singurele persoane pe care le are alaturi sunt medicii, asistentii si infirmierii.

Femeia nu are pe nimeni si medicii nu stiu cum sa procedeze avand in vedere ca aceasta trebuie externata. Pentru asta au luat legatura cu asistentul social pentru a vedea conditiile in care traieste bunica. Problema este ca in Botosani nu exista un centru de ingrijiri paliative pentru bolnavii de cancer, care nu au pe nimeni aproape in ceasul mortii. Acesta este un caz singular, sustin medicii oncologi.

„Daca statul, guvernul, societatea ar putea sa faca mai mult in aceasta privinta, pentru ca avem bolnavi pe care nu are cine sa-i ingrijeasca acasa. Nu avem unitati medico-sociale suficiente in care acesti bolnavi singuri sa fie spitalizati si ingrijiti omeneste.  Acuma am o bolnava cu un cancer colorectal care este a nimanui. Este cu o stare grava, este in faza terminala, nu are copii, nu are familie, nu are pe nimeni. Si, din pacate nu sunt singulare cazurile acestea”, a declarat Tereza Cojocaru, medic sef sectia de oncologie a Spitalului Judetean.

La Botosani a existat intentia sa fie infiintat un centru de ingrijiri paliative pentru bolnavii de cancer, aflati in stadiile terminale, dar pana cand Ministerul Sanatatii nu da acceptul, sefii spitalului judetean nu pot face absolut nimic in aceasta privinta.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA