23 C
Botoșani
luni, 24 iunie 2024

Senatorul Trufin, candidatul PSD la Consiliul Județean, care a înregistrat în U.E. „Cașcavalul de Săveni” vrea să multiplice modelul la mai multe produse tradiționale botoșănene

Candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, senatorul Lucian Trufin, spune că recunoașterea produselor agroalimentare tradiționale botoșănene la nivelul Uniunii Europene poate contribui la dezvoltarea economică a județului. Înregistrarea europeană este o garanție a calității și autenticității produselor agro-alimentare fabricate în Botoșani, iar acest lucru oferă oportunități deosebite pentru  valorificarea acestora pe piața europeană. Trufin spune că, după înregistrarea „Cașcavalului de Săveni” la nivelul Uniunii Europene are experiența necesară pentru a aplica acest model și alte produse agro-alimentare din Botoșani. Aceasta este una din componente principale ale programului „Fabricat în Botoșani” pe care candidatul PSD îl propune pentru dezvoltarea producției locale.

Eu nu spun povești despre ceea ce s-ar putea face pentru susținerea producției din județul nostru. Eu vorbesc din experiența proprie. Avem un produs botoșănean de calitate, „Cașcavalul de Săveni” pe care l-am înregistrat ca produs tradițional cu indicație geografică protejată la Comisia Europeană. Această indicație permite consumatorilor să recunoască produsele de calitate, ceea ce oferă acces produselor noastre pe multe piețe europene și nu numai. De exemplu, „Cașcavalul de Săveni” a ajuns și pe piața din Statele Unite. Aceasta este o metodă foarte bună de susținere și de promovare a producției locale, care apoi duce la creșterea locurilor de muncă, la dezvoltare economică și, în general la creșterea nivelului de trai”, explică Lucian Trufin.

În programul „Fabricat în Botoșani”, pe lângă măsura înregistrării europene a produselor tradiționale botoșănene, candidatul PSD mai propune dezvoltarea de zone industriale și adaptarea fostelor platforme industriale în unități noi de producție, promovarea producătorilor botoșăneni la târguri și expoziții la nivel național și internațional, platformă online și program de atragere a investitorilor și sprijinirea micilor întreprinderi în dezvoltarea potențialului inovativ.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA