20.1 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024

Senatorul PSD Doina Federovici: Personalul didactic auxiliar va beneficia de decontarea cheltuielilor pentru navetă

 

News Personalul didactic auxiliar va beneficia de decontarea cheltuielilor pentru navetă. Propunerea legislativă pentru modificarea art.105, alin.(2), lit.f) din Legea nr.1/2011 a Educaţiei Naţionale a fost aprobată în plenul Senatului cu o largă majoritate. Alături de senatorul Doina Federovici,  iniţiativa legislativă s-a bucurat de susţinerea Ecaterinei Andronescu şi a  Gabrielei Firea.

Astfel, odată cu publicarea legii în Monitorul Oficial, personalul didactic auxiliar va putea să îşi deconteze cheltuielile cu naveta.Iniţiatorii subliniază că în Legea Educaţiei Naţionale era prevăzut că decontarea cheltuielilor pentru navetă se efectuează doar pentru cadrele didactice, în această denumire generică nefiind inclus şi personalul didactic auxiliar. A devenit astfel imperios necesar ca şi personalul auxiliar să beneficieze de aceleaşi drepturi.

“Personalul didactic auxiliar, categorie neinclusă în Legea Educației, este destul de numeros la nivelul întregii ţări, iar cheltuielile cu transportul nu sunt deloc nesemnificative, putând ajunge şi la 300-400 de lei lunar, în condiţiile în care media salariului acestei categorii profesionale este de 1000 de lei. Acest lucru a fost o nedreptate și consider că a fost un vot important iar de acum toate cadrele didactice auxiliare vor beneficia de acești bani pentru transport” a declarat senatorul Doina Federovici.

Chiar dacă legea nu a fost aprobată de Camera Deputatilor, în acest caz Senatul a fost camera decizională. Legea a fost trimisă spre promulgare Preşedintelui României.

Acest proiect devenit lege este al treilea act normativ aprobat de Parlament la care senatorul Doina Federovici a fost initiator.

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

12 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA