10.5 C
Botoșani
sâmbătă, 24 februarie 2024

Senatorul PSD Doina Federovici: „Guvernul a alocat astazi 87 de milioane de lei pentru plata drepturilor insotitorilor persoanelor cu dizabilitati”

 

News Guvernul a aprobat in sedinta de astazi alocarea a 87 de milioane de lei pentru plata drepturilor insotitorilor persoanelor cu dizabilitati.

„In urma cu doua saptamani, am adresat o intrebare ministrului finantelor publice, domnul Daniel Chitoiu, prin care sesizam situatia fondurilor insuficiente pentru plata asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav si a indemnizatiilor lunare a acestora. Intrebarea a avut la baza solicitarile primarilor de pe raza judetului Botosani care se aflau in imposibilitatea acordarii acestor sume, situatiile fiind diferite: o parte aveau sumele necesare dar nu aveau plafon de salarii- acest aspect fiind rezolvat saptamana trecuta, cealalta parte neavand fondurile necesare pentru plata acestor drepturi. In urma analizei efectuate pe baza conturilor de executie la data de 31 octombrie 2013, a nivelului maxim al cheltuielilor de personal pe unitati administrativ – teritoriale ale judetului Botosani si solicitarilor unitatilor administrativ – teritoriale privind asigurarea necesarului pana la finele anului 2013 s-a contatat ca necesarul pentru judetul Botosani este de 5500 mii lei. Aceste aspecte au fost aduse la cunostinta primului ministru Victor Ponta care s-a implicat persoanl in rezolvarea acestei situatii extrem de sensibile. Am certitudinea ca, in urma acestei alocari stabilite in sedinta de astazi e Executivului, se vor putea achita integral aceste drepturi restante si curente ale asistentilor si a indemnizatiilor cuvenite persoanelor cu handicap din judetul Botosani” a declarat senatorul PSD Doina Federovici.

Tot in sedinta de astazi, Guvernul a alocat 75 de milioane de lei Ministerului Afacerilor Interne – „ultimele datorii de pe vremea domnului Boc”, pentru plata uniformelor şi alte 40 de milioane de lei care vor merge către Ministerul Educaţiei Naţionale.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

86 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA