23 C
Botoșani
duminică, 14 august 2022

Senatorul Cristian Achiței: “Tramvaiul este cel mai eficient pentru că are o durată de viață de 30-40 de ani”

Senatorul Cristian Achiței susține că primarul Cosmin Andrei renunță la tramvaie dintr-un calcul pur electoral. Demararea lucrărilor la calea de rulare a tramvaielor ar însemna un mare disconfort în Botoșani iar actualul primar ar risca să piardă multe voturi.

“Văd cum printr-o manipulare de un an de zile, se dorește desființarea transportului cu tramvaiul. Probabil printr-un calcul cinic, pur electoral, ca în anul 2024 când sunt alegeri orașul să nu fie bulversat de lucrări la reabilitarea liniilor. Este o mare greșeală. Tramvaiul este cel mai ecologic mijloc de transport în comun. Un autobuz electric are cauciucuri. Tramvaiul este cel mai eficient din punct de vedere tehnico-economic pentru că are o durată de viață de 30-40 de ani. Actualului primar îi plac proiectele mici, să ne plimbăm cu trotinetele, facem două șanțuri ca să scăpăm de inundații…”, a spus Cristian Achiței.

“Eu alocam toți banii necesari pentru a lua 80 de milioane de euro, 40 de milioane pentru lucrări și 40 de milioane pentru achiziția tramvaielor, chiar dacă mai puneam eu 10 milioane. Îmi dă cineva 80 de milioane de euro iar eu nu pun 10 milioane ca să aduc un tramvai modern, silențios? Acest proiect ar fi adus ceva spectaculos în Botoșani. Putem lua și cele 11 autobuze electrice dar trebuie să facem proiectul de 80 de milioane de euro”, a adăugat parlamentarul botoșănean.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA