25.6 C
Botoșani
duminică, 28 mai 2023

Senatorul Achiței este optimist în privința drumului Botoșani – Tg. Frumos: “Lucrările de modernizare continuă”

În ultimele săptămâni s-a vorbit mult despre drumul Botoșani – Tg. Frumos și inclusiv prefectul județului a declarat că nu sunt șanse ca lucrările să se finalizeze la data prevăzută în contract.

Senatorul Cristian Achiței a urmărit lucrările lucrările de modernizare a drumului Botoșani – Tg. Frumos încă de la început și de curând a făcut o nouă vizită în șantier. El spune că nu sunt motive de îngrijorare și este optimist că lucrările se vor finaliza anul acesta.

“Mobilizare bună a constructorului pe aproape toată lungimea Drumului Național DN 28B Botoșani-Tg. Frumos! Este ceea ce am constatat personal în aceste zile, după ce, în ultima perioadă, am fost bombardați mediatic cu fel de fel de opinii privind evoluția lucrărilor de modernizare a DN 28B.

Tronsoanele de drum care au rămas sub trafic pe toată perioada sezonului rece cu un singur strat asfaltic au avut de suferit. Lungimea totală a acestora nu este, însă, semnificativă pe raza județului Botoșani, astfel încât remedierea problemelor apărute se va putea face în cel mai scurt timp. Constructorul lucrează deja la ieșirea din municipiul Botoșani spre Zăicești, ca și pe tronsonul, mai puțin afectat, dintre Hârlău și Balș.

Sectoarele de drum cu două straturi asfaltice se prezintă în condiții foarte bune.

Constructorul a atacat și lucrările la podurile de la Buda, peste Miletin, și de la Flămânzi, la ieșirea spre Frumușica.

În zonele de lucrări în care acest lucru se impune, circulația autovehiculelor se face alternativ, fiind restricționată cu semafoare.

Termenul contractual de finalizare a lucrărilor de modernizare a Drumului Național DN 28B Botoșani-Tg. Frumos este luna august 2023. Fac această precizare pentru a corecta unele informații vehiculate în spațiul public și pentru a le răspunde botoșănenilor care m-au întrebat.

Cel mai important fapt este că lucrările de modernizare continuă și sunt premise clare de a putea utiliza în acest an întreaga finanțare europeană pentru acest proiect. Este nevoie de încredere și de răbdare până la finalizarea investiției.

Interesul nostru, al botoșănenilor, este ca lucrările să meargă înainte pentru a ajunge la finalizarea modernizării drumului. Cred că asta ne dorim cu toții și de aceea în discuțiile pe care le-am avut la CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) am insistat să se găsească soluții pentru toate problemele care apar, pentru a putea merge înainte cu lucrările”, a postat senatorul Cristian Achiței pe contul de facebook.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA