17.4 C
Botoșani
marți, 21 martie 2023

Senatorul Achiței a fost din nou pe drumul Botoșani-Ștefănești și anunță un “progres substanțial”

Senatorul Cristian Achiței a fost pe drumul național 29D Botoșani – Ștefănești pentru a vedea stadiul lucrărilor și susține că totul este în grafic.

“Execuția lucrărilor de modernizare a Drumului Național DN 20D Botoșani-Ștefănești progresează substanțial de la lună la lună. Ca elemente de noutate față de ultima vizită pe care am făcut-o pe același drum, în urmă cu câteva săptămâni, am constatat următoarele: primul și chiar al doilea strat de asfalt a fost turnat pe mai multe tronsoane; mai multe poduri noi au fost date în circulație, variantele ocolitoare fiind dezafectate; se lucrează la casetele de lărgire a drumului și la refacerea sistemului rutier pe noi tronsoane abordate în forță de constructor. În paralel, se continuă lucrul și la viaducte, la poduri și podețe, la șanțuri, rigole și trotuare în interiorul localităților”, afirmă senatorul Achiței.

Chiar dacă lucrările sunt în grafic, mai durează când când vom circula în condiții decente de la Botoșani la Ștefănești.

“În ceea ce privește circulația pe DN 29D, aceasta rămâne dificilă. Există tronsoane pentru care se folosesc încă variante ocolitoare, precum și zone semaforizate, în care se circulă alternativ pe un singur fir. Acolo unde încă nu a fost turnat niciun strat de asfalt, se formează nori de praf la trecerea vehiculelor, în ciuda eforturilor constructorului de a uda periodic drumul, operațiune care are un dublu scop: diminuarea prafului și crearea condițiilor optime pentru compactarea straturilor ce compun fundația drumului. În consecință, le recomand tuturor celor care utilizează DN 29D Botoșani-Ștefănești în această perioadă să respecte semnificația tuturor indicatoarelor montate de constructor și să circule cu viteză redusă pentru a evita producerea oricărui eveniment nedorit”, a mai precizat parlamentarul botoșănean.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA