20.1 C
Botoșani
luni, 17 iunie 2024

Senatorii au dat liber la arme de foc! Aproape oricine poate cumpăra un pistol, chiar și infractorii

Senatul a votat, miercuri, modificarea regimului armelor, adoptând fără niciun vot împotrivă un set de măsuri de relaxare a condițiilor de procurare, deţinere, păstrare și folosire a armelor. 

Potrivit noilor modificări, făcute chiar fără să se ţină cont de varinata Guvernului, armele letale vor putea fi cumpărate fără să mai fie nevoie de cursuri de instruire.

O altă modificare surprinzătoare este cea prin care s-a eliminat condiţia ca deținătorul armei să nu fi suferit o condamnare cu închisoare mai mare de un an, cu executare, chiar dacă este vorba de infracțiuni la regimul armelor și munițiilor.

Modificările au fost inițiate în principal de senatorul PSD Tit-Liviu Brăiloiu și susținute de majoritatea parlamentară, printr-un raport întocmit chiar în preziua votului, fără ca opoziția să aibă vreo obiecție la aceste noi prevederi, potrivit profit.ro.

De asemenea, în viitoarea legislație va dispărea şi restricţia ca fiecare persoană  să poată deţine doar două arme.

Relaxarea regimului armelor vine la mai puţin de o lună de când senatorul PSD Nicolae Bădălău a fost sancţionat pentru nerespectarea regimului armelor.

Sursa: Realitatea.net

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA