24.6 C
Botoșani
duminică, 14 aprilie 2024

Senat: Copiii cu vârsta până în trei ani ar putea fi scutiţi de la plata cheltuielilor de întreţinere

parlament

Senatul a adoptat, marți, propunerea senatorului PNL Dragoș Luchian de modificare a Legii 230/2007 în sensul exceptării de la plata cheltuielilor de întreținere a copiilor care au vârsta până în trei ani.

Printr-un amendament al Comisiei pentru administrație publică, asumat de plen, articolul 47 din Legea privind înființarea, organizarea și funcționarea asociațiilor de proprietari este completat cu un nou alineat care stipulează că „asociațiile de proprietari pot hotărî exceptarea de la plata cheltuielilor (pe consumuri individuale și pe cota-parte indiviză — n.r.) copiii cu vârsta de până la trei ani”.

Prin propunerea legislativă a senatorului liberal se stabilește, totodată, că termenul de plată a cotelor de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari, afișate pe lista lunară de plată, este de maximum 30 de zile calendaristice.

Dragoș Luchian susține în expunerea de motive că, în opinia sa, nu se justifică includerea minorilor care au sub trei ani în numărul persoanelor care plătesc cheltuielile de întreținere ale locuinței și cele ale asociației de proprietari.

Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA