Seminar de prezentare a Fondului Mutual PRO AGRO

0
465

combina treierat

Astazi, a avut loc in municipiul Botosani  „Seminarul de prezentare a Fondului Mutual PRO AGRO”.  Evenimentul, desfasurat in incinta hotelului Premier, a intrunit un numar de 60 de participanti, atat din cadrul autoritatilor locale, deputatul Costel Soptica, Mihai Turcanu, cat si din randul fermierilor.

Prin prezentarile sustinute de dl. Presedinte Alex Jurconi, dna. Director general Daniela Dimcica si dna. Director tehnic Liliana Bagiu au fost evidentiate modalitatile de compensare de care vor beneficia fermierii inscrisi in fond pentru pierderile economice cauzate de boli ale plantelor si ale animalelor sau de un incident de mediu.

De asemenea, Fondul Mutual PRO AGRO va acorda compensatii financiare si pentru pierderile datorate unor fenomene climatice nefavorabile (seceta, inghet, inundatii etc). Acest lucru va fi posibil odata cu introducerea  PNDR 2014-2020, care a alocat acestei masuri suma de 200 mil. euro.

Tot in cadrul seminarului a fost prezentata si structura Fondului. Conform legislatiei in vigoare, Fondul Mutual PRO AGRO se organizeaza in sectiune comuna si sectiuni specializate. Apartenenta la o anumita sectiune specializata presupune in mod implicit si aderarea la sectiunea comuna.

Sectiunea comuna asigura producatorii agricoli impotriva incidentelor de mediu si alti factori naturali, in timp ce sectiunile specializate gestioneaza riscurile de boli ale plantelor si animalelor.

Astfel de evenimente vor mai fi organizate si pe viitor, cei interesati putand sa urmareasca pe site-ul organizatiei: www.fondulmutual.ro  calendarul activitatilor de promovare.