0.6 C
Botoșani
joi, 30 noiembrie 2023

Şeful seismologilor, predicţie uluitoare pentru 2015: VOM AVEA CUTREMURE de peste 4 în fiecare lună

cutremur

Anul 2015 a început cu un val de cutremure. Deşi suntem abia la început de an, şase cutremure au avut loc până acum. În plus, anul 2015 va fi plin de fenomene astronomice: două eclipse de Soare şi două de Lună. Directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), Mircea Radulian, face predicţii uluitoare pentru lunile care vor urma.

Un CUTREMUR cu magnitudine 2.8 a avut loc luni dimineaţa în Vrancea. Este al doilea în mai puţin de 24 de ore. Un cutremur cu magnitudinea de 4,2-4,3 pe scara Richter s-a produs in seara zilei de duminica, 4 ianuarie, in regiunea Vrancea.

Cutremurul s-a produs la adancimea de 119 km. Intensitatea maxima a miscarii seismice a fost de gradul III-IV pe scara Mercalli.

„De a la începutul anului au fost 6 cutremure în România. În luna ianuarie au fost 4 cutremure in zona Vrancea, care nu sunt neobişnuite. Sunte zile cand apar mai multe cutremure, sunt zile cand sunt mai puţine. Nu este alarmant, nu este neobişnuit. O activitate normala inseamna sa nu depaseasca magnitudinea de 5-6. În 2015 vom avea cutremure in fiecare luna. Vom avea cutremure de peste 4 in fiecare lună”, a declarat Mircea Radulian la România TV.

Citeste mai mult pe RTV.NET 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA