23.3 C
Botoșani
sâmbătă, 2 iulie 2022

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, vrea impozitare pensiilor speciale. „Trebuie să închidem acest subiect în România”

Liderul PSD cere impozitarea progresivă şi la pensiile speciale, aşa cum a suferit şi Curtea Consitituţională a României.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, la sediul partidului, despre pensiile speciale, că s-a săturat cu „s-au rezolvat pensiile speciale în 30 de zile. Cred că în zona de pensii speciale trebuie venit cu o impozitare progresivă, în funcţie de venit, şi să închidem acest subiect în România, a spus liderul PSD.

„M-am săturat, s-au rezolvat pensiile speciale în 30 de zile. Eu nu am pensie specială. Cred că în zona de pensii speciale, ne-a spus şi CCR, trebuie venit cu o impozitare progresivă, în funcţie de venit, şi să închidem acest subiect în România”, a spus Ciolacu, înainte de şedinţa conducerii PSD.

„Eu, personal, Marcel Ciolacu am provocat o discuţie în interiorul coaliţiei, dar şi în spaţiul public, în ceea ce priveşte Codul Fiscal. De ce? Pentru că în acest moment, este o diferenţă imensă, între impozitarea muncii cu aproape 45% şi impozitarea capitalului. Fiindcă toată pandemia şi efortul din pandemie a fost pe umerii celor cu venituri mici şi pensionari (..) Cel mai scump preţ l-au plătit cei cu boli cronice şi este evident că statul trebuie să intervină” a mai spus liderul PSD.

Citește mai mult pe RTV.net

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA