17.4 C
Botoșani
marți, 21 martie 2023

Șeful PSD, Marcel Ciolacu, vrea impozitare pensiilor speciale. „Trebuie să închidem acest subiect în România”

Liderul PSD cere impozitarea progresivă şi la pensiile speciale, aşa cum a suferit şi Curtea Consitituţională a României.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, la sediul partidului, despre pensiile speciale, că s-a săturat cu „s-au rezolvat pensiile speciale în 30 de zile. Cred că în zona de pensii speciale trebuie venit cu o impozitare progresivă, în funcţie de venit, şi să închidem acest subiect în România, a spus liderul PSD.

„M-am săturat, s-au rezolvat pensiile speciale în 30 de zile. Eu nu am pensie specială. Cred că în zona de pensii speciale, ne-a spus şi CCR, trebuie venit cu o impozitare progresivă, în funcţie de venit, şi să închidem acest subiect în România”, a spus Ciolacu, înainte de şedinţa conducerii PSD.

„Eu, personal, Marcel Ciolacu am provocat o discuţie în interiorul coaliţiei, dar şi în spaţiul public, în ceea ce priveşte Codul Fiscal. De ce? Pentru că în acest moment, este o diferenţă imensă, între impozitarea muncii cu aproape 45% şi impozitarea capitalului. Fiindcă toată pandemia şi efortul din pandemie a fost pe umerii celor cu venituri mici şi pensionari (..) Cel mai scump preţ l-au plătit cei cu boli cronice şi este evident că statul trebuie să intervină” a mai spus liderul PSD.

Citește mai mult pe RTV.net

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA