20.1 C
Botoșani
luni, 17 iunie 2024

Șeful Modern Calor amenință primăria că nu va mai furniza agent termic populației

Florin Sandu, directorul general al Modern Calor amenință cu sistarea furnizării agentului termic dacă nu primește subvenția de la primărie. El vrea încă cinci milioane de lei de la bugetul local ca să-și plătească facturile către furnizori.

Prezent la Colegiul Prefectural, șeful societății Modern Calor a afirmat că totul este pregătit pentru sezonul rece numai că îi mai trebuie bani. El a pasat problema în curtea primăriei care ar trebui să-i mai vireze în conturi suma de cinci milioane de lei. Mai mult, Florin Sandu susține că în cazul în care primăria Botoșani nu va plăti suma de cinci milioane de lei, Modern Calor ar putea sista furnizarea căldurii.

„Societatea Modern Calor este pregătită pentru a furniza agent termic. Noi deja furnizăm din data de 14 octombrie. Singura problemă cu care ne confruntăm este cea legată de subvenția pe care ar trebui să o asigure primăria Botoșani. Din luna mai această subvenție nu a mai fost plătită. Dacă nu se iar măsuri pentru a asigura aceste sume care se ridică la aproximativ cinci milioane de lei, riscăm să nu putem furniza agent termic pentru populație”, a afirmat Sandu.

Reprezentanții primăriei au făcut adrese către guvern și au solicitat banii necesari pentru plata subvenției. Inclusiv prefectul Dan Șlincu a făcut demersuri pentru obținerea sumei necesare de la guvern. Primarul Cătălin Flutur a spus că a solicitat banii de la guvern dar Botoșaniul a fost ignorat.

„Municipalități conduse de primari PSD au primit bani pentru termoficare. Un municipiu cu o mie și ceva de abonați a primit 8 milioane de lei. Nouă ne-ar trebui 5 milioane de lei ca să închidem anul. Iașiul mai are 28.000 de abonați la termie. Prețul pe care îl plătesc ieșenii este 245 de lei pe gigacalorie. La noi este 160 de lei. Iașiul plătește subvenție de 7 milioane iar noi plătim 12 milioane și ceva. Ce am putea să facem cu cinci milioane în oraș”, afirma primarul Cătălin Flutur în urmă cu câteva zile.

La sistemul centralizat de termoficare mai sunt aproximativ 10.000 de abonați. Aceștia plătesc doar jumătate din prețul de producție a unei gigacalorii. Cealaltă jumătate vine de la primărie sub formă de subvenție.

Botoșănenii care locuiesc la case sau cei care au centrale termice de apartament nu beneficiază de niciun fel de subvenție de la primărie. Ba din contra, din taxele și impozitele plătite de ei, se achită subvenția pentru cei 10.000 de abonați la Modern Calor. După ce primesc 12 milioane de lei de la primărie, șefii Modern Calor se laudă cu mari performanțe manageriale și își împart profitul.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA