13.9 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

Șeful județului promite aproape 120 de kilometri în acest an

Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean Botoșani, a decis ca 70% din bugetul pentru drumuri să fie direcționat către DJDP și doar 30% către primării.

Macaleți susține că din acești bani va turna covoare asfaltice pe aproximativ 70 de kilometri de drum județean. De asemenea, anul acesta mai sunt programate lucrări pe șase drumuri, în total fiind 46 de kilometri.

„Am avut o primă discuție legată de împărțirea bugetului pentru instituțiile din subordinea Consiliului Județean și bugetul propriu. Noi trebuie să repartizăm bugetele la drumuri și la UAT-uri pentru funcționare și cofinanțări. Vom avea aceeași abordare ca anul trecut, procentele vor rămâne aceleași la drumuri. Drumurile județene necesită foarte mulți bani. Avem aproximativ 700 de kilometri de drum județean din care vreo 400 cu asfalt care trebuie reparat. Proporția va fi de 70% cu 30%. M-am consultat cu cei de la Vaslui și Suceava. La ei este 80% cu 20%. Suma totală este de 208 miliarde de lei vechi. După ce vom scădea partea de deszăpeziri, marcaje, cred că vom turna în jur de 70 de kilometri de covoare asfaltice. Cu prioritate va fi drumul Flămânzi-Prăjeni-limita cu județul Iași. De asemenea, Joldești-limită de județ cu Suceava. Mai avem tronsoane mai mici cum e cazul spre Pomârla unde vom turna 3-4 kilometri. Diferența de bani va fi pentru plombări. Mai avem șase drumuri pe PNDL, 46 de kilometri, lucrările sunt contractate și sperăm să începem și lucrările la drumul strategic”, a spus Costică Macaleți, președintele CJ Botoșani.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA