23.4 C
Botoșani
joi, 18 august 2022

Șeful DSU Raed Arafat a anunţat joi că sunt discuţii privind relaxarea restricţiilor

nalizele Institutului Național de Sănătate Publică și Ministerului Sănătății arată o scădere a numărului de infectări cu virusul SARS-COV 2. În acest context, seful DSU Raed Arafat a anunţat joi că sunt discuţii pentru relaxarea restricţiilor. Surse guvernamentale citate de G4Media.ro ridice starea de alertă, au declarat pentru G4Media surse guvernamentale.

Guvernul pregăteşte ridicarea restricţiilor COVID-19. Executivul va decide săptămâna viitoare măsurile luate în pandemie și, în funcție de evaluările privind situația internă și externă, e posibil să ridice starea de alertă, au declarat pentru G4Media surse guvernamentale. Şeful DSU Raed Arafat a anunţat, în cadrul conferinţei de presă de joi după-amiază, că numărul infectărilor cu coronavirus este în scădere şi că sunt discuţii pentru relaxarea restricţiilor.

„Am trecut prin cifre mari, de peste 35.000 de cazuri pe zi, acum se observă o tendință de descreștere. Dacă comparăm lunea aceasta cu lunea trecută, marțea aceasta cu marțea trecută, toate arată o tendință de descreștere. La rata de pozitivare putem să vorbim de un platou acum. Cifrele scad, cu excepţia secţiilor ATI unde continuă o uşoară creştere. Nu putem compara sub nicio formă ce se întâmplă acum cu valul trecut.

În UPU, chiar dacă sunt mai mulţi pacienţi care se prezintă, peste 9.000 de pacienţi, totuşi starea celor care se prezintă e mai uşoară, mulţi nu necesită oxigen, îngrijire de Terapie Intensivă. Foarte puţini rămân în aşteptarea unui loc. Scăderea pe secţiile ATI va fi mai târziu, pe măsură ce continună scăderea numărului total de infecţii şi se opreşte impactul cazurilor care vin din urmă”. a declarat şeful DSU la conferinţa de presă de joi.”

Şeful DSU a explicat că relaxarea restricţiilor depinde de evoluţia numărului de noi infectări.

Citește mai mult pe RTV.net

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA