-0.1 C
Botoșani
duminică, 4 decembrie 2022

Şeful CNAS: Serviciile medicale vor fi acordate şi în august atât cu cardul de sănătate, cât şi fără

card de sanatate foto realitatea

Serviciile medicale vor fi acordate şi în august atât pacienţilor care au cardul naţional de sănătate, cât şi celor care încă nu au intrat în posesia acestuia, din cele 15 milioane de carduri tipărite mai fiind de distribuit peste 300.000, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, preşedintele CNAS.

„În luna august, ar putea veni în concediu românii din străinătate, fapt care le-ar da posibilitatea să îşi ridice cardul de sănătate şi, mai mult, să beneficieze la nevoie, fără restricţii, de servicii medicale pe durata şederii în ţară. De aceea, pentru luna august, modul de acordare a asistenţei medicale rămâne neschimbat, în acest moment având de distribuit peste 300.000 de carduri la nivel naţional”, a spus preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Vasile Ciurchea.

Preşedintele CNAS a precizat că, pentru a nu crea probleme pe perioada vacanţei, modul de acordare a serviciilor medicale rămâne neschimbat în luna august, data de la care cardul va deveni unicul instrument de validare şi decontare a serviciilor medicale în sistemul public de sănătate urmând să fie anunţată din timp.

„Iniţial, ne gândeam că ar putea fi luna august, dar fiind vorba despre o perioadă de concedii, ne-am gândit ca acesta ar putea intra în vigoare exclusiv în luna septembrie. Dar acest lucru va fi anunţat după cum am mai spus”, a precizat preşedintele CNAS.

În ultima perioadă, numărul de carduri activate a crescut, în ultimele două săptămâni fiind activate peste un milion, astfel încât numărul total a ajuns la 8,3 milioane. În acelaşi timp, numărul asiguraţilor care solicită cardurile de la casele de asigurări de sănătate a scăzut.

Până în prezent au fost tipărite aproape 15 milioane de carduri, dintre care au rămas de distribuit peste 300.000.

Citeşte mai mult pe Gândul.info

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA