26.6 C
Botoșani
marți, 23 iulie 2024

Şeful ANAF, după scandalul localurilor şi magazinelor închise pentru câţiva lei: „Nu există o limită”

diaconugelu sef anaf foto realitatea

Șeful ANAF, Gelu Stefan Diaconu, a făcut declarații despre „despre amenzile date pentru 100 de lei pentru care nu s-a emis bon”, explicând faptul că nu există „o limită de la care evaziunea fiscală e permisă”.

„Tot aud marota cu Fiscul care se duce peste comerciantii mici si ii sufoca cu amenzi pentru cateva sute de lei incasate fara emiterea unui bon fiscal, in loc sa se duca in controale la marii evazionisti. E greu de inteles de ce se perpetueaza cu asiduitate aceasta idee, in conditiile in care ANAF a informat, nu o data, presa si opinia publica ca, in 2014, in primul an de activitate, Directia Antifrauda a inaintat organelor de ancheta peste 700 de sesizari penale cu o valoare a prejudiciilor de circa 780 milioane de euro. Si ca valoarea actelor de sesizare cu prejudiciu mai mare de 1 milion de euro a reprezentat 90% din totalul prejudiciilor”, a declarat Gelu Stefan Diaconu, presedintele ANAF, raspunzand unei intrebari HotNews.ro. 

„Linia prioritara de actiune este data de instrumentarea cazurilor de frauda fiscala organizata, insa nu putem neglija mica evaziune. Pentru ca, adunate, toate aceste cazuri „mici” inseamna sute de milioane de euro care nu mai ajung la bugetul de stat. Si, apoi ne plangem ca nu sunt bani pentru scoli si spitale”, a mai explicat Gelu Diaconu.

Sursa: REALITATEA.NET 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA