3.7 C
Botoșani
marți, 29 noiembrie 2022

Şefii Spitalului Judeţean vor decomasarea secţiei de Psihiatrie

spitalpsihiatrie

Reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta au intocmit un plan de masuri pentru redresarea economica a unitatii medicale. Una dintre acestea este decomasarea sectiei de psihiatrie, unitate medicala care ar putea sa functioneze ca spital, fie in subordinea Consiliului Judetean, ori a Ministerului Sanatatii.

In plus, managerul Viorel Iliuta vrea sa transforme sectiile din orasele Darabani si Saveni in centre multifunctionale, care ar urma sa functioneze in subordinea consiliilor locale. Masurile au fost gandite de sefii din spital, in contextul in care unitatea medicala se afla intr-un colaps financiar greu de inchipuit.

„Al doilea palier este realizarea veniturilor proprii suplimentare intr-o proportie mai mare decat cea realizata pana in prezent, dar chiar daca am realiza la un nivel maxim, posibil in spital, tot nu rezolvam aceasta problema a contractului. Un al treilea set de masuri vizeaza reducerea cheltuielilor. Acestea s-au redus, am obtinut niste contracte mai bune cu diversi furnizori de bunuri si servicii, dar nu este de ajuns. Al patrulea set de masuri vizeaza o serie de actiuni de schimbare a structurii si de reorganizare si aici avem in vedere pe de o parte de a transforma sectiile exterioare Saveni si Darabani in centre multifunctionale, ne gandim si incercam sa intreprindem masura de decomasare a Sectiei de Psihiatrie”, a spus Viorel Iliuta, manager Spitalul Judetean.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA