Şefii Spitalului Judeţean Botoşani preferă să mizeze pe medicii pensionari

0
786

spitalul judetean Botosani

Numai puţin de zece medici pensionari lucrează la Spitalul Judeţean Mavromati Botoşani. Oficial, aceştia au fost menţinuţi şi după pensionare deoarece există deficit de personal în cea mai mare unitate medical din judeţul Botoşani.

Este vorba de Margareta Muraru pe sectia de obstetrica si ginecologie, Delia Chelaru din sectia ORL, medicul Viorel Livadaru care activeaza pe chirurgie pediatrica, Doinita Andronic pe sectia interne, Corneliu Enache pe sectia interne, Elena Stana in Ambulatoriul de Neurologie, Cornelia Moldoveanu pe sectia ATI-la maternitate, Ovidiu Ilea care asigura garzi pe sectia de chirurgie, Jutis Tanasis care lucreaza in ambulatoriu chirurgie si asigura si garzi pe sectia de chirurgie, dar si Ovidiu Mimor pe sectia de oftalmologie.

“In Spitalul Judetean Botosani, in acest moment activeaza zece medici pensionari, sase medici cu contract partial prestari servicii si patru medici cu contract timp partial”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Botoşani susţin că s-a ajuns in aceasta situatie pentru ca locurile scoase la concurs pe aceste specializari nu au fost ocupate. În acelaşi timp, nici nu s-a făcut mare lucru pentru atragerea la Botoşani a medicilor tineri care termină rezidenţiatul.