-2.5 C
Botoșani
luni, 4 decembrie 2023

Sectie de neurochirugie la Botosani

News Cel mai mare spital din judet va avea un compartiment de neurochirurgie care va functiona in incinta unitatii medicale.O astfel de situatie va deveni realitate in cursul acestui an. Cel putin asa promite conducerea Spitalului Judetean.

In sectia nou-infiintata vor lucra doi medici rezidenti. Viorel Iliuta a spus ca la inceput cadrele medicale vor face numai interventii usoare. Acest lucru inseamna ca multi bolnavi vor fi scutiti de drumurile in alte judete si se vor putea trata la Botosani. 

"Pe neurochirurgie vom avea doi medici rezidenti. Vom vedea daca Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, prin Casa Judeteana, va finanta si cate paturi vor finanta in 2014. Aceste cazuri se tratau la Iasi, iar spitalul nostru pierdea bani. Cazurile plecau de aici la Iasi si acolo se inregistrau ca si cazuri la Iasi si erau decontate de Casa. Sigur ca in prima faza vom incepe cu afectiunile putin mai usoare, dar o data scutim de drum si pastram banii in judet si asta este important", a spus Viorel Iliuta, manager Spitalul Judetean de Urgenta.

In momentul de fata, toate cazurile de neurochirurgie sunt directionate catre spitalul din Iasi. Conducerea unitatii medicale trebuie sa asigure personalul necesar bunei functionari a sectiilor noi, printre acestea numarandu-se cele de chirurgie orala si maxilo-faciala, dar si neurochirurgie.  Pentru infiintarea acestor compartimente, managerul de la Mavromati trebuie sa obtina avizul de la Ministerul Sanatatii.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

106 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA