Secţia de ortopedie este supraaglomerată. Sunt bolnavi care aşteaptă pe hol până când se eliberează un loc

0
465

spital ortopedie (5)

In prezent, sectia de ortopedie a Spitalului Judetean de Urgenta, situata la etajul sapte este umpluta pana la refuz de pacienti. Cele 43 de paturi existente sunt ocupate de bolnavi, iar in cazul in care apar cazuri noi situatia devina critica.

In plus, zilele acestea au fost cazuri de pacienti care au asteptat pe paturi pe hol pana cand s-a eliberat un loc in salon.

“Sunt cazuri punctuale pe care le rezolvam in ziua respectiva, adica pacientul nu sta mai mult de o ora jumatate pe hol. Incercam sa externam ceilalti pacienti care pot fi externati pentru a crea locurile necesare”, a declarat Stefan Bercea, purtator de cuvant Spitalul Judetean de Urgenta.

Vara, paturile sunt insuficiente cand sunt foarte multe caderi de la inaltime, de pe schele  sau din copaci, si accidentari la muncile campului, spun reprezentantii spitalului.

“Adresabilitatea este destul de mare din cauza faptului ca suntem singura sectie de ortopedie din judet si sunt multe cazuri de fracturi care ajung in spital in aceasta perioada.  Astazi dimineata erau internati 43 de pacienti pe 43 de paturi”, a adaugat  Stefan Bercea, purtator de cuvant.

Ortopedia este una din sectiile aglomerate din spital. Exista un protocol cu sectiile cu mai putini  pacienti in cazul in care apar cazuri si medicii nu au unde sa-i interneze.