17.7 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

Se schimbă controlul de la Fisc. Plătitorii de taxe vor fi supuşi inspecţiei fiscale

bon fiscal

Noul sistem fiscal va aduce modificări modului de desfăşurare a inspecţiilor fiscale, potrivit proiectului de Cod de Procedură Fiscală, supus dezbaterii publice.

Inspectia fiscala ar putea fi organizata conform unor noi reguli, astfel ca nu doar contribuabilii vor fi supusi verificarii, ci si platitorii, adica cei care efectueaza operatiuni fiscale in numele contribuabililor, informează AvocatNet.ro.

In plus, persoanele impozabile ar putea avea la dispozitie mai multe zile pentru a redacta punctul de vedere referitor la constatarile inspectiei fiscale. Aceste aspecte, impreuna cu alte masuri sunt cuprinde in Noul Cod de procedura fiscala, lansat recent in dezbatere publica de Ministerul Finantelor.

In Noul Cod de procedura fiscala propus de Ministerul Finantelor apare un nou titlu, Titlul VI – Controlul fiscal, care include un capitol dedicat inspectiei fiscale, spre deosebire de Codul de procedura fiscala aflat in vigoare, care contine in prezent un titlu intreg dedicat numai inspectiei fiscale.

Totusi, nu doar structura actului normativ urmeaza sa se modifice, ci si masurile care vor fi aplicate contribuabililor. Mai exact, reglementarile aflate in dezbatere publica aduc noutati in ceea ce priveste regulile de desfasurare a inspectiei fiscale.
Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA