Se întorc bolnavi de peste hotare! Botoşănenii care muncesc în străinătate, diagnosticaţi cu boli foarte grave

0
319

spital personal medical

Medicii spun ca, o data cu revenirea acasa a  botosanenilor care au un loc de munca stabil in strainatate, si numarul bolnavilor aproape ca s-a  dublat.

Grav este ca multi dintre acesti bolnavi nu  isi permit sa mearga la medic in strainatate, iar  atunci cand revin in tara sunt diagnosticati cu boli  in stadii avansate, precum cancer,  tuberculoza, hepatita, boli cardiace sau ciroze.

Cu  zeci de astfel de cazuri se confrunta, in aceasta  perioada, medicii de pe sectia de interne a  spitalului. De altfel, acestia nu sunt  asigurati si reprezinta o povara financiara pentru spital.
“Foarte multe persoane se intorc din strainatate, fara asigurari medicale, si vin in stare foarte grava si avem din ce in ce mai multi neasigurati internati, la varste tinere. Ei sunt diagnosticati cu ciroze, tuberculoza, boli cardiace, cancere diagnosticate in ultimul stadiu, hepatitele cu virusul B si C care se transforma fie in ciroze fie in cancere. Sunt adusi in ultimul stadiu, familiile umbla sa le faca asigurari”, a declarat Mihaela Miler, director medical Spitalul Judetean de Urgenta.
Medicii sustin ca majoritatea sunt botosaneni care au sub 50 de ani.