Se întâmplă în judeţul Botoşani. Au împuşcat câinele de la o fermă şi i-au ameninţat pe ciobani cu arma / FOTO

0
1057

Ionica Nechifor, caine impuscat de vanatori (4)

Un fermier din judeţul Botoşani a protestat într-un mod inedit în această dimineaţă după ce câţiva vânători au venit şi-au împuşcat un câine după care i-a ameninţat cu arma pe ciobani. Fermierul a venit cu câinele împuşcat şi l-a pus în faţa Prefecturii.

Totul s-a întâmplat la câţiva kilometri de municipiul Botoşani, în apropierea Staţiunii de Cercetare Popăuţi, la ferma lui Ionică Nechifor, unul din liderii Asociaţiei Moldoovis. Fermierul botoşănean susţine că a fost ameninţat cu puşca de către un vânător şi consideră că este o acţiune de intimidare deoarece a fost vehement împotriva legii vânatului.

„În această dimineaţă am fost anunţat de către oamenii mei din fermă că un grup de vânători s-a apropiat foarte mult de ferma familiei. Vânătorii aveau un câine. Câinele meu a ieşit din fermă iar vânătorii l-au împuşcat şi au vrut să plece. Când am ajuns acolo, vânătorii au îndreptat puşca împotriva noastră. Sunt şi filmări în acest sens. Efectiv am fost ameninţaţi cu puşca de către aceşti vânători. Mi-au împuşcat în cap un căţel de pază la oi care nu are nicio legătură cu vânatul. Ei s-au apropiat la 100-15 de metri de fermă, ceea ce nu este permis”, ne-a spus Ionică Nechifor, adăugând:

„Au venit în mod special, ştiind că marţi va exista un protest împotriva acestei legi a vânătorii, o lege care încalcă toate drepturile noastre. Ei au venit mai mult să mă ameninţe, în ideea că marţi va exista unul din cele mai mari proteste din România. Avem filmările şi vom face plângere la Poliţie şi la Asociaţia Vânătorilor. Ei au intrat pe un teren pe care eu sunt proprietar. Eu am fost ameninţat pe proprietatea mea. Au vrut să atace un lider al oierilor în ideea de a ne cuminţi şi de a lăsa legea aşa cum este ea. Aceşti oameni nu se liniştesc şi au venit în forţă să ameninţe. Eu sunt de acord să împuşte câinii maidanezi dar nu este posibil să vină şi să-mi împuşte câinii de la fermă”.

După protestul de la Prefectură, Ionică Nechifor a dus câinele la DSV Botoşani după care va merge la Inspectoratul Judeţean de Poliţie pentru a depune o reclamaţie.

Ionica Nechifor, caine impuscat de vanatori (6) Ionica Nechifor, caine impuscat de vanatori (5) Ionica Nechifor, caine impuscat de vanatori (4) Ionica Nechifor, caine impuscat de vanatori (3) Ionica Nechifor, caine impuscat de vanatori (2) Ionica Nechifor, caine impuscat de vanatori (1)