Se îngroaşă gluma. Trei puncte în cinci etape iar FC Botoşani se îndepărtează de play-off şi se apropie de zona retrogradării

0
402
martinus quenten foto prosport
FC Voluntari – FC Botoşani 1-1. Martinus Quenten a fost cel mai slab jucător de pe teren. FOTO Prosport.ro

Înainte de prima etapă a noului sezon, oficialii FC Botoşani şi antrenorul Leo Grozavu anunţau obiectivul: clasarea pe unul din primele şase locuri la finalul returului şi calificarea în play-off. După cinci etape în care FC Botoşani a obţinut doar trei puncte, play-off-ul pare să devină un vis iar Leo Grozavu şi elevii săi ar trebui să se gândească la salvarea de la retrogradare.

FC Botoşani nu a început rău campionatul. A obţinut un punct la Craiova, în faţa unei echipe care are şi ea probleme. A urmat egalul spectaculos cu Viitorul, un meci în care FC Botoşani a arătat un fotbal bun dar a arătat că are şi mari carenţe. În a treia etapă, Botoşaniul s-a deplasat la Timişoara pentru meciul cu nou promovata ACS Poli. A pierdut cu 1-0 dar după joc s-a vorbit că echipa era obosită după returul cu Legia Varşovia, că o parte din jucători nu au putut fi folosiţi… În etapa a patra, FC Botoşani a primit vizita campioanei Steaua. Bucureştenii au venit cu rezervele şi arbitrii la Botoşani şi s-au impus cu 1-0. Jocul botoşănenilor nu a fost unul rău dar s-a putut observa că problemele din atac nu s-au rezolvat. S-a observat că Dan Roman nu este vârful care să marcheze din jumătate de ocazie, că Martinus Quenten nu mai joacă nimic şi bine ar fi fost dacă îi păcăleam pe cei de la Steaua şi îl vindeam acum o lună, că Batin este departe de forma pe care a avut-o la CFR Cluj şi că Vaşvari nu mai este jucătorul din urmă cu două sezoane. Noroc că a revenit Ngadeu în centru defensivei pentru că şi acolo aveam mari probleme.

A venit meciul cu FC Voluntari, o altă echipă nou promovată. FC Botoşani pleca cu prima şansă şi se părea că va fi momentul zero, vor veni rezultatele pozitive iar jocul echipei va fi în creştere. După cum a decurs prima repriză, se părea că FC Botoşani nu are cum să rateze prima victorie din acest campionat. Argentinianul Cabrera a marcat un gol frumos iar FC Botoşani era stăpână pe joc. Doar Martinus Quenten era veriga slabă şi a fost schimbat în minutul 55 numai că Leo Grozavu s-a dovedit neinspirat. L-a trimis în teren pe Rashid, un jucător care a evoluat la fel de prost ca Martinus.

Lucrurile s-au complicat în minutul 65 când Andrei Bălan a executat foarte bine o lovitură liberă din marginea careului iar bulgarul Plamen Iliev a fost obligat să scoată mingea din poartă. Era 1-1 iar rezultatul nu putea fi mulţumitor. Deşi FC Botoşani ar fi trebuit să iasă la joc, să îşi domine adversarul şi să încerce marcarea golului victoriei, lucrurile nu au stat deloc aşa. Ba din contra, cei care puteau marca au fost ilfovenii, cu Pancu (38 ani) şi Todoran (37 ani) pe teren în partea secundă. S-a terminat 1-1 iar FC Botoşani are doar trei puncte acumulate în cinci etape. Situaţia devine îngrijorătoare mai ales că marţi va veni pe Municipal, Iaşiul lui Napoli, după care va urma o deplasare la Ploieşti.

Situaţia poate deveni complicată în cazul în care se va anula acea penalizare de şase puncte aplicată formaţiilor CFR Cluj şi Petrolul Ploieşti. FC Botoşani ar ajunge în apropierea locurilor retrogradabile.

Până la finalul turului, FC Botoşani mai are de jucat cu CSMS Iaşi (acasă – 11 august), Petrolul (deplasare – 14 august), Pandurii (acasă – 22 august), CFR Cluj (deplasare – 29 august), Concordia Chiajna (deplasare – 12 septembrie), Dinamo (acasă – 19 septembrie), Astra (deplasare – 26 septembrie), ASA Tg. Mureş (acasă – 3 octombrie).