28.3 C
Botoșani
sâmbătă, 20 iulie 2024

Se construieşte o bază sportivă, cu tribune şi instalaţie de nocturnă. VEZI UNDE

teren sintetic de fotbal, Saveni  (2)

Primăria va realiza o bază sportivă nouă care va avea o suprafaţă de joc, de ultimă generaţie. Se va putea juca tenis de câmp, handbal, volei şi fotbal. Baza va fi dotată cu o instalaţie de nocturnă şi în plus se va realiza o tribună deoarece se intenţionează organizarea pe viitor a unor competiţii sportive.

Nu este vorba de primăria Botoşani, ci primăriei Săveni. Relu Tîrzioru, edilul acestui oraş, a început încă de anul trecut amenajarea bazelor sportive. A realizat un teren sintetic în zona liceului din localitate şi care arată foarte bine. Anul acesta va realiza o bază sportivă nouă şi va moderniza sala de sport a liceului din Săveni iar pentru 2016 îşi propune modernizarea stadionului.

„Baza sportivă este un proiect cu bani din bugetul local. Se va realiza pe amplasamentul fostei case de cultură, lângă sala de sport. Va fi o bază sportivă la dimensiunile unui teren de handbal. Va avea tribună, nocturnă. Va fi o bază sportivă unde se va putea juca tenis, handbal, fotbal. Avem proiectul în lucru. Pentru anul acesta am alocat 1,4 miliarde de lei vechi dar suma va fi suplimentată în funcţie de valoarea stabilit în proiect. Săptămâna viitoare vom începe lucrările la sala de sport a liceului. Va fi amenajată suprafaţa de joc, vestiarele”, ne-a spus Relu Tîrzioru.

În plus, primarul oraşului Săveni, încearcă să obţină finanţare de la Ministerul Dezvoltării pentru construcţia unei săli de sport cu tribune, asemănătoarea celei de la Liceul Gheorghe Asachi din Botoşani. În cazul în care va obţine finanţarea necesară şi se va realiza investiţia, Relu Tîrzioru este decis să înfiinţeze o echipă de handbal care să joace meciurile la Săveni.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA