Primăria comunei Mihai Eminescu acordă scutiri de impozit pe teren și clădiri pentru cei care investesc minim un milion de euro. De asemenea, toate avizele pentru racordarea la utilități vor fi gratuite.
Reprezentanții primăriei susțin că deja sunt câțiva investitori care vor să-și deschidă business-uri și estimează că în următorii ani afaceri din Botoșani se vor muta în comuna Mihai Eminescu deoarece se acordă facilități iar taxele și impozitele sunt mai mici.
„Încep construcții noi. La Cucorăni se construiesc hale industriale, mai este cineva care vrea să facă o făbricuță de mobilă. Deja apar și agenții economici. Cei care vin și investesc minim un milion de euro în comuna Mihai Eminescu, timp de doi ani vor fi scutiți de impozit pe teren și construcții. De asemenea, vor beneficia de branșarea gratuită la apă, canalizare și gaz. Nu le vom lua bani pentru certificatul de urbanism privind branșarea la utilități. Încercăm să atragem cât mai mulți investitori pe raza comunei. Vor veni foarte mulți din Botoșani. comuna Mihai Eminescu va deveni un fel de Voluntari al județului Botoșani”, susține Verginel Gireadă.
Comparativ cu anii trecuți, în primele patru luni din 2018 a crescut cu 40% numărul solicitărilor pentru autorizații de construcții. Cei mai mulți care își construiesc case sunt din municipiul Botoșani.
„În 2018 a crescut cu aproximativ 40% numărul certificatelor de urbanism eliberate. Faptul că am venit și cu gazul, prețurile terenurilor au explodat. În comuna Mihai Eminescu este apă, canalizare, gaz, drumuri. Este aproape de oraș. Sunt foarte mulți din municipiul Botoșani care construiesc în comuna Mihai Eminescu dar sunt și din județ. Au toate facilitățile și fac 10 minute până în Botoșani. De la începutul anului sunt câteva sute de autorizații de construcții eliberate. Se construiește în toate cele opt sate ale comune. A început să se dezvolte zona Stâncești, Cătămărăști Vale, Ipotești, Cucorăni, Cervicești. Până acum, lider era Cătămărăști Deal”, a mai spus Verginel Gireadă.