17.3 C
Botoșani
miercuri, 28 septembrie 2022

Scutirea de la plata impozitului pentru HORECA ar putea fi prelungită

Firmele din domeniul HORECA ar putea beneficia de o prelungire pe o perioadă de şase luni a impozitului specific, se arată într-un proiect al Ministerului de Finanţe.

Ministerul Finanţelor a publicat în procedură de transparenţă decizională un proiect de act normativ prin care propune scutirea de la plata impozitului pentru HORECA pe o perioadă de 180 de zile.

„Ministerul Finanţelor vine în ajutorul mediului de afaceri, care se confruntă în această perioadă cu o acută lipsă de lichiditate, şi în anul fiscal 2022, prin prelungirea scutirii de la plata impozitului specific datorat de operatorii economici din domeniul HORECA pentru o perioadă de 180 de zile calculată de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe. Concomitent s-a prevăzut şi mecanismul de recalculare a impozitului specific datorat, în sensul scăderii acestei perioade din totalul de 365 zile ale anului fiscal”, se menţionează în comunicatul Ministerului Finanţelor, preluat de Agerpres.

Proiectul de act normativ mai prevede reglementări în privinţa comerţului online, flexibilizarea condiţiilor de accesare a eşalonării la plată şi reglementări ale unor dispoziţii din Codul de procedură fiscală.

Citește mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA