14.4 C
Botoșani
marți, 21 mai 2024

Scurtmetraj realizat de copii și adolescenți despre copiii ai căror părinți pleacă la muncă în străinătate

Micii reporteri ai ziarului Buzz, singura publicație scrisă de copii și adolescenți din Botoșani au realizat al doilea lor scurtmetraj. De data aceasta, munca le aparține integral, de la scenariu, regie, jocul actorilor, la montajul efectiv al filmului.

Dar, dincolo de produsul final, e importantă tema pe care copiii și adolescenții cercului de jurnalism “Micii reporteri” au ales-o: fenomenul migrației. Impresionată de miile de copii lăsați singuri acasă în grija unei bunici pentru că părinții au luat calea străinătății pentru un trai mai bun, Paula Alexandra Ifrim de 16 ani a scris o poveste despre o familie cu trei frați ce locuiesc cu bunica, departe de părinții plecați la muncă în străinătate.  Astfel s-a născut scurtmetrajul “Rămâi”, o poveste ca un semnal de alarmă față de plecările masive peste graniță.

Filmările au avut în tabăra de jurnalism „Ai noștri tineri” de anul acesta, copiii având îndrumarea trainerilor invitați,  Larisa Avram (TVR), Claudia Nicolau (TVR2), Doru Ionescu (TVR), Bogdan Sterpu (editor montaj) și Camelia Banța (Radio România.

De regia filmului s-au ocupat Denisa Sandu și Ilona Dănilă, iar de montajul final Denisa Sandu și Theona Adomnoae de 16 și respectiv 14 ani. Ceilalți copii au fost actori distribuiți în film în urma unui casting realizat tot în cadrul taberei.

Premiera scurtmetrajului a avut loc pe data de 18 octombrie 2018, la Cine Globe într-o atmosferă plină de emoție și curiozitate față de produsul final, iar de astăzi filmul poate fi urmări pe canalul de Youtube Televiziunea Adolescenților.

Scurtmetrajul “Rămâi” este al doilea realizat de membrii cercului de jurnalism “Micii reporteri” înființat în cadrul Asociației Buzz media după ce, anul trecut, tot aceștia au realizat producția “De ce nu iubesc Crăciunul?” care, pe internet, s-a bucurat de mii de vizualizări și aprecieri.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMA ORA