11.6 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

SCRISOARE către PARLAMENTARUL LIBERAL BOTOŞĂNEAN care mai vrea un mandat

pnl gireada grigoras soptica

Dragă domnule parlamentar liberal botoşănean,

În 2012, te-ai aliat cu PSD-ul şi ai venit în faţa cetăţenilor din acest judeţ să le spui cât de răi erau PDL-istii, cum au tăiat pensiile şi salariile, cum au mărit TVA-ul, cum au distrus locurile de muncă şi economia din România. Ca să fii mai credibil, ai venit în faţa cetăţeanului cu Programul de Guvernare pentru Botoşani, cu tot felul de planuri şi proiecte, ai promis locuri de muncă, investiţii în infrastructură şi multe altele.

Ai fost ales şi ai ajuns în Parlament. Din acel moment, ai devenit arogant, ai început fii preocupat doar de afacerile tale care îţi mergeau din ce în ce mai bine şi te interesa să ai o poziţie cât mai bună în partid.

“Mariajul” cu PSD nu a durat mult pentru că odată ajunşi la putere nu v-aţi înţeles de la împărţit banii. Ai votat ca PNL-ul să iasă de la guvernare şi să se alieze cu PDL-ul pe care tu îl înjurai cu doi ani înainte. Aţi făcut MARELE PNL şi credeaţi că va avea succesul USL-ului. Nu a fost aşa iar rezutatele alegerilor locale au arătat asta.

Au trecut aproape patru ani de când cetăţenii judeţului te-au trimis în Parlament. Ce ai făcut în cei patru ani? Poate o să ne spui tu pentru că noi nu am auzit prea multe despre realizările tale, despre legile foarte bune la care ai muncit zi şi noapte şi de care beneficiem noi acum sau despre proiectele judeţului pe care le-ai susţinut şi care au fost finanţate. Era să uit… Am auzit de tine când ai votat celebra lege a vânătorului de care să beneficiezi tot tu şi care a creat un imens scandal în România. Îmi aduc aminte cum au venit oierii în capitală să-ţi ceară socoteală şi tu te-ai ascuns prin Parlament.

După vreo trei ani şi jumătate în care ai stat ascuns şi ţi-ai văzut doar de afacerile tale, ai început să scoţi capul. Ai început să dai din coate prin partid pentru a prinde un loc eligibil pe listă, ai început să mai mergi prin judeţ, să răspunzi la telefon. Deja ţi-ai făcut calculele pentru a candida din nou pentru că ai devenit dependent de privilegiile asigurate de statul român şi îţi doreşti încă patru ani de odihnă. Trei zile în capitală şi patru acasă, afacerile personale îţi merg foarte bine, cazare asigurată la hotel de lux, maşină, cheltuieli decontate, deplasări în străinătate, bani foarte mulţi pentru cât munceşti şi cel mai important: IMUNITATE.

Interesant este ce o să le spui oamenilor de această dată. Din nou promisiuni? Din nou o să le spui că dacă TU ajungi în Parlament, vor fi locuri de muncă în judeţul Botoşani, vor fi drumuri modernizate, apă, canalizare, etc? Nu mai ţine. Asta ai promis acum patru ani. O să le spui că PSD-iştii sunt răi şi PDL-iştii cu care te-ai aliat sunt buni? O să le spui că nu ai făcut nimic pentru judeţul ăsta deoarece ai fost doi ani în opoziţie? Pe cine interesează?

Dragă domnule parlamentar liberal botoşănean, aşteptăm să vedem cât eşti de inventiv şi cu ce promisiuni o să încerci să ne păcăleşti şi anul acesta.

(Răzvan Sauciuc)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA